Wim Nackaerts

Handel doordacht in vastgoed, contacteer tijdig je advocaat.
Wie en wat
Wim Nackaerts behaalde zijn diploma in de Rechten aan de Katholieke Universiteit van Leuven in 1991. Na zijn rechtenstudies was hij tot 1997 als assistent verbonden aan zijn vroegere Rechtsfaculteit. Naast lesopdrachten, ondernam hij in die periode studiewerk in het domein van het algemeen verbintenissenrecht en contractenrecht. De contractuele aansprakelijkheid van de verschillende bouwpartners is een onderwerp waarover Wim een paar keer geschreven heeft.

In 1994 werd hij lid van de Antwerpse balie. Architecten, opdrachtgevers en aannemers bijstaan in hun bouw- en vastgoeddossiers, problemen inzake mede-eigendom analyseren, huur en verkoopsperikelen oplossen, stedenbouwdossiers begeleiden en dit alles op pragmatische wijze was en is nog steeds zijn favoriete professionele activiteit.

Vanaf 1994 combineerde hij verschillende jaren zijn advocatenpraktijk met een lesopdracht in “Vastgoedkunde” en nadien in de opleiding “Vastgoedrecht voor de Vastgoedpraktijk”.

Wim publiceerde een aantal artikels over bouwrecht en immorecht en werkt ook mee aan de internetportaal van LIVIOS doch focust zich de laatste jaren vooral op zijn kantoorwerk en immobiliën in het algemeen.

In 2012 werd hij stichtend vennoot van Strada Legale.

Specialisaties

Bouw- en Vastgoedrecht, Contractenrecht, Huurrecht, Mede-eigendom
Burgerlijk Recht en Aansprakelijkheidsrecht
Ruimtelijke ordening en stedenbouw