Thierry Walbrecht

Wie en wat
Thierry Walbrecht behaalde zijn diploma in de Rechten aan de RUG in 1996 (optie burgerlijk recht) en volgde nadien nog een grondige aanvullende studie Zee- en Binnenscheepvaartrecht aan de UFSIA.

Hij is één van de stichtende vennoten van het kantoor Strada Legale. Hij treedt op voor één van de grootste verzekeringsmaatschappijen van het land vooral m.b.t. aansprakelijkheid. Hij is eveneens raadsman van verschillende binnen- en buitenlandse vennootschappen op gebied van handelsrecht en incasso.

Hij is schepen van de gemeente Moerbeke-Waas (sinds 2001 en momenteel de 4° legislatuur) met momenteel o.a. de bevoegdheden juridische aangelegenheden, afval, sociale zaken en landbouw. Tevens is hij voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

Hij is lid van de Raad van Bestuur van IDM (afvalintercommunale) en ondervoorzitter en lid van de raad van bestuur van SAKURA. Voorheen zetelde hij eveneens als bestuurder in Imewo & Finiwo.

Thierry Walbrecht is tevens lesgever bij het IJO en lid van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Sinds medio 2017 is hij eveneens Dijkgraaf van Moerbeke-Polder.

Specialisaties

Burgerlijk & aansprakelijkheidsrecht (echtscheidingen, erfenissen, ...)
Verkeersrecht (strafrechtelijk) & letselschade
Ondernemingsrecht & incasso
Immobiliën & bouw
Alle dossiers m.b.t. jacht/wapens (zowel burgerlijk, strafrechtelijk als administratief)