Thierry Walbrecht

Wie en wat
Thierry Walbrecht behaalde zijn diploma in de Rechten aan de RUG in 1996 (optie burgerlijk recht) en volgde nadien nog een grondige aanvullende studie Zee- en Binnenscheepvaartrecht aan de UFSIA.

Hij is één van de stichtende vennoten van het kantoor Strada Legale. Hij treedt op voor één van de grootste verzekeringsmaatschappijen van het land vooral m.b.t. aansprakelijkheid en is eveneens raadsman van verschillende binnen- en buitenlandse vennootschappen op gebied van handelsrecht en incasso.

Tevens is hij één van de weinige advocaten die eveneens jacht- en wapenrecht als specialisatie heeft. Hij is schepen van de gemeente Moerbeke-Waas geweest vanaf 2001 tot 6 september 2022 waarbij hij vrijwillig een stap opzij heeft gezet om zich terug volledig aan advocatuur te kunnen wijden.

Hij was gedurende deze bijna 4 legislaturen o.a. : Politieraadslid, lid van de raden van bestuur van Imewo, Finiwo, Idm (en Directiecomité) en Sakura (Ondervoorzitter). De laatste legislatuur was hij voorzitter van het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst.

Hij was tevens Dijkgraaf van Moerbeke-Polder van 2007 tot 2021.
Momenteel is Thierry Walbrecht nog lesgever bij het IJO en lid van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond.

Specialisaties

Burgerlijk & aansprakelijkheidsrecht (echtscheidingen, erfenissen, ...)
Verkeersrecht (strafrechtelijk) & letselschade
Ondernemingsrecht & incasso
Immobiliën & bouw
Alle dossiers m.b.t. jacht/wapens (zowel burgerlijk, strafrechtelijk als administratief)