Marjan Terriere

Bouw- en vastgoedrecht
Ondernemings- en economisch recht
Aansprakelijkheids- en contractenrecht
Wie en wat
Marjan Terriere behaalde in 1998 haar diploma Rechten met grote onderscheiding aan de Universiteit te Antwerpen (UA). Eén semester van de 3e licentie Rechten volbracht zij aan de Universiteit te Nancy II (Frankrijk) in het kader van het Erasmus-programma. In 1999 behaalde zij een post-graduaat diploma 'Diplôme d'études supérieures universitaires en droit européen et international' aan de Rechtsfaculteit te Aix en Provence (Frankrijk).

In oktober 1999 begon zij haar stage als advocaat aan de balie te Antwerpen en kreeg een algemene opleiding doch toegespitst op het bouw- en vastgoedrecht. In 2003 stapte zij over naar het kantoor Lawcity.be en op vandaag maakt zij van bij de start deel uit van Strada Legale als medewerker.

Marjan Terriere is vooral actief in de praktijkdomeinen bouw- en vastgoedrecht in ruime zin (o.m. privatief bouwrecht, aansprakelijkheid architect en aannemer, appartementsmede-eigendom, huur, stedenbouw…), ondernemings- en economisch recht, aansprakelijkheidsrecht en contractenrecht, waarbij zij de klant zo efficiënt mogelijk bijstaat in onderhandelingen, gerechtelijke procedures, expertises, adviezen en dergelijke meer.

In 2008 gaf zij ook lezingen in opdracht van het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars over het recht op commissie.

Marjan Terriere