Menu

THIERRY WALBRECHT

Specialisaties

>  Burgerlijk & aansprakelijkheidsrecht
    (echtscheidingen, erfenissen, ...)
>  Verkeersrecht (strafrechtelijk) & letselschade
Handelsrecht & incasso
>  Immobiliën & bouw
>  Alle vorderingen m.b.t. jacht in de ruimste zin
    (eveneens wapens)

 

Wie en wat

Thierry Walbrecht behaalde zijn diploma in de Rechten aan de RUG in 1996 (optie burgerlijk recht) en volgde nadien nog een grondige aanvullende studie Zee- en Binnenscheepvaartrecht aan de UFSIA.

Hij is één van de stichtende vennoten van het kantoor STRADA LEGALE. Hij treedt op voor één van de grootste verzekeringsmaatschappijen van het land vooral m.b.t. aansprakelijkheid. Hij is eveneens raadsman van verschillende binnen- en buitenlandse vennootschappen op gebied van handelsrecht en incasso.

Sinds 2001 is hij schepen van de gemeente Moerbeke-Waas met momenteel de bevoegdheden Ruimtelijke ordening, Afval, Juridische aangelegenheden, Verzekeringen en in die hoedanigheid lid van de Raad van Bestuur en van het Directiecomité van IDM (afvalintercommunale). Voorheen zetelde hij eveneens als bestuurder in Imewo & Finiwo. 

Thierry Walbrecht is tevens lesgever bij het IJO en lid van de Geschillencommissie voor het Betaald Voetbal bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Medio 2017 werd verkozen hij als dijkgraaf van Moerbeke-Polder.